UtilTelecabina din Busteni - Program si preț

Telecabina din Busteni – Program si preț

Telecabina din Busteni, leagă orașul Bușteni de platoul Bucegilor, mai exact de cabana Babele si are cel mai lung traseu din Romania. Traseul telecabinei din Busteni are o lungime de aproximativ 4350 metri su urca pana la inaltimea  de 2290 m unde se afla stația Babele.

In prezent telecabina Busteni reprezinta punctul de atractie al statiunii Busteni, in zilele calduroase ale sezonului cald, telecabina din Busteni fiind foarte aglomerata chiar daca pretul biletelor de urcare sau coborare au crescut semnificativ in ultimi ani.

- Advertisement -

Telecabina Busteni pret in 2024

Daca tot am amintit ceva mai sus de preturile pentru telecabina Busteni va propunem sa analizam preturile actualizate pentru 2024 si programul de functionare pentru telecabina din Busteni.

Amintim faptul ca, telecabina din Busteni este administrata acum de teleferic Prahova iar preturile expuse sunt prezentate in mod oficial si pe site-ul operatorului regional teleferic Prahova.

Tarife si pret telecabina Busteni

Preturi pentru telecabina Busteni valabile pentru anul 2024 conform specificatiilor operatoului telecabinei din Busteni.

Preturile pentru telecabina din Busteni au fost actualizate in luna ianuarie 2024.

 

Program de functionare telecabina  Babele – Pestera

Actualizat in data de  2 ianuarie 2024

Telecabina Peștera – Babele Prima urcare Ultima urcare Ultima coborâre
Luni, Miercuri – Duminică 09:00 16:30 16:30
Marți 10:30 16:30 16:30

 

Program telecabina Busteni Babele

Telecabina Bușteni – Babele Prima urcare Ultima urcare Ultima coborâre
Luni, Miercuri – Duminică 08:30 16:00 17:00
Marți 10:30 16:00 17:00

 

Conform operatorului telecabinei din Busteni, in ziua de Marți instalațiile de transport pe cablu din Bușteni – Babele sunt programate pentru revizie tehnică toată ziua.

Telecabina Bușteni Babele rămâne o importantă realizare inginerească a țării alături de alte construcții pe cablu importante din țară: telecabinele Sinaia Cota 1400, Cota 1400 spre Cota 2000, telecabina Bâlea Cascadă-Bâlea Lac și cele din Poiana Brașov.

Iti recomandam sa urmaresti condititiile de trafic din Busteni – Webcam live Busteni

Mentiune !

Deoarece vânturile sunt frecvente și pot atinge la buza prăpastiei viteze chiar și de peste 100 km/h, de multe ori telecabina Bușteni-Babele este închisă chiar dacă în stațiunea Bușteni este vreme frumoasă. In lunile de vara accesul la teelcabina Busteni poate fi greoi datorita aglomeratiei formate la casele de bilete si acces telecabina.

Telecabina ajunge pe platoul Bucegi unde pot fi admirate “Babele” și “Sfinxul” dupa un program zilnic stabilit intre orele 8.00 16.00.

Babele din muntii Bucegi

platoul bucegi Babele -telecabina busteni

Babele sunt formațiuni stâncoase situate în apropiere de vârful Baba Mare, situat în masivul Bucegi din Carpații Meridionali. Important obiectiv turistic, Cabana Babele este situată sub vârful cu același nume și este punctul de plecare central în drumețiile din munții Bucegi.

Crucea de pe Caraiman

crucea caraiman

Daca ai ales sa urci cu telecabina din Busteni iti recomandam sa parcurgi traseul pana la crucea de pe Caraiman de unde ai o panorama impresionanta.

Crucea de pe Caraiman, sau Momumentul Eroilor, poate fi admirată chiar și de la poalele munților, atât ziua cât și noaptea, pentru că este luminată. Crucea este construită la o altitudine de 2291 m., între anii 1926 – 1928 de către Căile Ferate Române. Crucea are înălțimea de 48 m, iar lățimea unui braț este de 14 m.

Accesul pe platoul din Bucegi este posibil cu telecabina Bușteni respectiv Babele din Bușteni sau prin acces pe jos de la Bușteni pe Valea Jepilor sau pe creasta Bucegilor de la cabana Piatra Arsă.

Pentru traseul efectuat pe jos va recomandam sa aveti un echipament corespunzator indiferent de vremea de afara.  Durata traseului este de aproximativ 5 ore. Traseul Bușteni – cantonul Jepi este recomandat de parcurs doar vara.

 

Chiar daca pretul este destul de ridicat, telecabina din Busteni atrage anual nenumarati turisti atat din Romania cat si din afara tarii, fiind una dintre cele mai apreciate instalatii pe cablu din Europa.

Urmarim pretul pentru telecabina Busteni valabil in anul 2023 iar daca mai apar modificari vom actualiza datele existente in cadrul acestui articol. O plimbare cu telecabina merita oricand mai ales atunci cand avem vreme frumoasa.

Nu uitati daca va propuneti sa urcati cu telecabina Busteni pe platoul din Bucegi, asigurati-va ca sunteti echipati cu ceva haine mai groase intrucat indiferent cat de cald este vara in Busteni sus pe platou poate fi destul de rece si acest lucru se va simti din plin daca sunteti impracati mai sumar de vara.

Urmareste imagini surpinse de webcam telecabina Busteni Babele

- Advertisement -
4 COMENTARII
 1. Multumesc frumos pentru informatiile foarte detailiate.
  Putet cumva sa-mi spuneti daca se pot cumpära bilete si online?
  Venim din Germania si petrecem citeva zile in Busteni.

  Multumesc anticipat pentru raspuns.

  Multe salutäri
  Stefan

  • Buna ziua

   Va invitam sa verificati tarifele pentru urcare-coborare Telecabina, preturile au fost actualizate conform cu specificatiile oficiale pentru sezonul de vara. Biletele se pot achizitiona de la statia din Busteni – plecare telecabina.
   Vacanta placuta!

 2. Bună ziua, vă rog, programul telecabinei Peștera – Babele este cel afișat , chiar și acum.în perioada de vară? Adica de luni până vineri inclusiv este închis?

  • Buna ziua pentru telecabina Babele Pestera programul este urmatorul:

   Programul este: Luni – 9:00 – 16:30 (ultima urcare 16:30)
   De Miercuri pana Duminică (inclusiv) – 09:00 – 16:30
   Marti – 10:30 – 16:30

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.