UtilSpeed Test DIGI - Testeaza viteza la internet

Speed Test DIGI – Testeaza viteza la internet

Speed Test de la DIGI reprezinta o unelta la indemana oricui pentru a testa parametri tehnici pentru calitatea si viteza conexiuni la internet. prin intermediul acestui tool denumit speed test Digi, putem testa viteza la internet pentru diferite dispozitive media.

Recomandam sa efectuati testul de viteza prin intermediul unei conexiuni prin cablu insa se poate efectua un speed test si printr-o conexiune Wifi.

Recomandari in efectuare Speed Test Digi

In cele ce urmeaza descriem pe scurt care sunt cerintele minime pentru a obtine rezultate notabile in testele de viteza la internet.

- Advertisement -
 • conexiune la internet prin fibra optica;
 • cabluri si conexiuni la internet fixe si corecte;
 • echipamente ce suporta 1 GB/s – calculator, laptop sau tableta;
 • echipamente de routare ce suporta 1 Gb/s
 • parametri optimi incud viteze de download de 920 Mbps respectiv upload 730 – 800 Mbps.

Pentru internetul DIGI Fiberlink 1000 – viteza de transfer in medie pentru Bucuresti este la o conexiune prin cablu de 595.65 Mbps (mediu – minim) respectiv 213,14 Mbps prin conexiune Wifi.

Speed TEST DIGI

Rețineți că utilizarea WiFi tinde să reducă performanța. Vitezele promovate de furnizorii de internet se bazează pe viteza pe care o obțineți cu un dispozitiv conectat direct la router folosind un cablu Ethernet.

Fa un speedtest online si vei afla imediat daca internetul tau functioneaza in parametrii stabiliti prin contract.

In cazul in care nu serviciul de internet nu functioneaza corect va sugeram sa va adresati departamenului – Deranjamente Digi

Vitezele de peste 70 Mbps ar trebui să fie mai mult decât suficiente pentru majoritatea utilizatorilor de internet. Cu o viteza de peste 70 MPbs puteți transmite conținut HD sau chiar 4K cu ușurință.

Viteza de descărcare (download) se referă la cât de rapid conexiunea dvs. poate prelua date de pe un site web sau server online. Aproape toate activitățile necesită o anumită viteză de descărcare, deci acesta este numărul principal la care doriți să fiți atenți atunci când decideți câtă viteză de internet aveți nevoie.

Cum inbunatatim viteza la internetul DIGI?

 • Asigură-te că vecinii tăi nu se conectează la wi-fi pe router-ul tau;
 • Evită instalarea extensiilor în Chrome. Acestea vă pot încetini conexiunea;
 • Redu numărul de dispozitive conectate la aceeași rețea;
 • Închide aplicațiile sau paginile care rulează în fundal;
 • Actualizați întotdeauna browserul sau aplicatiile;
 • Elimină obstacolele care provoacă interferențe;
 • Dezinstalează programele pe care nu le utilizezi.

Prin intermediul unui test de viteza la internet se  masoara lungimea de banda si poate fi folosit pentru test viteza internet RDS, test viteza internet Digi Net, test viteza internet Digi Mobil sau test viteza internet Vodafone.

Conectarea mai multor utilizatori sau dispozitive

În cazul în care se utilizează un router pot fi mai mulți utilizatori care folosesc aceeași conexiune de internet simultan. De aceea vă rugăm să vă asigurați că numai Dvs. utilizați conexiunea la internet în momentul efectuării măsurătorii.


Totodată, conectarea mai multor dispozitive la modem/router poate influența negativ parametrii de calitate ai conexiunii de acces la internet. De aceea este indicat să conectați un singur dispozitiv la router/să deconectați orice alte echipamente de la router/modem înainte de efectuarea măsurătorilor.

Utilizarea unui router WiFi

În cazul în care folosiți conexiunea WiFi, parametrii de calitate pot fi drastic limitați de capacitatea routerului. De aceea, pentru a măsura parametrii de calitate ai conexiunii de internet, este indicat să utilizați un laptop/desktop conectat direct în router/modem cu cablu de rețea (modemul trebuie utilizat direct și nemijlocit).

În plus, în cazul în care echipamentul terminal se află la distanță mare de router-ul WiFi, pot apărea efecte negative asupra rezultatelor testelor datorate semnalului slab al routerului, al obstacolelor existente sau a interferenței cu alte routere WiFi din vecinătate. De aceea, este bine să efectuați testul în apropierea routerului WiFi.

DIGI RCS RDS este cel mai mare operator de telecomunicatii din Romania avand unul dintre cele mai performante servicii de internet fix de la noi din tara.

Vezi cum poti cere asistenta tehnica de la departamentul de relatii cu clientii Digi

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.