newsPrețul petrolului ar putea să se prăbușească curand

Prețul petrolului ar putea să se prăbușească curand

Tot mai multi analisti economici trag un semnal de alarma precum ca, pretul petrolului ar putea fi in cadere libera in perioada urmatoare.
Cererea s-a prabușit, iar prețul barilului ar putea scădea sub 10$.

Prăbușirea fără precedent a cererii de petrol a dus prețul barilului la valori minime. Producția însă, în mare parte, rămâne ridicată pe fondul războiului prețurilor între Arabia Saudită și Rusia.

„Piața începe să semnalizeze nu numai că nu mai există cerere, ci și că, în cele din urmă, nu mai avem unde să îl punem”, a spus Jeff Wyll, analist energetic la Neuberger Berman, pentru CNN.

O analiza rapida a situatiei mondiale ne reda realitatea din zilele actuale si anume:
– autostrazile sunt goala;
– fabricile sunt inchise in tot mai multe tari;
– avioanele sunt tinute la sol;

- Advertisement -

Concluzia acestei analiza reflecta faptul ca, setea de petrol se diminueaza rapid cu fiecare zi in care stam izolati.

„Cererea scade atât de rapid în raport cu oferta, încât foarte curând problema principală a producătorilor nu va fi dacă aceștia pot asigura profit operațional, ci mai degrabă dacă pot găsi o soluție să scape de produsul lor”, au scris analiștii JBC Energy într-un raport publicat marți.

Reducerea capacității de stocare înseamnă că, în unele cazuri, producătorii de petrol trebuie să plătească pe cineva doar ca să le depoziteze bunul. Acum, companiile petroliere americane încep să ia decizia dureroasă de a „închide” producția, deși cu reticență.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.