Netflix reduce traficul in Europa cu 25%

netflix

Netflix a anunţat in cursul zilei de ieri că va reduce cu 25% traficul din Europa pentru a păstra o bună funcţionare a infrastructurii de internet.

Ce inseamna acest lucru?
Filmele in formatul HD disponibile in retea vor fi redate la o calitate mult mai mica pentru a face fata fluxului generat de milioane de oameni izolaţi.

In aceste conditii Thierry Breton a discutat personal cu CEO-ul Netflix, Reed Hastings pentru a gasii cele mai bune solutii.

„Se recomandă ca platformele de streaming să ofere mai degrabă o calitate standard a transmisiei şi să coopereze cu operatorii de telecomunicaţii. Aceştia din urmă ar trebui să ia măsuri preventive şi de atenuare, încurajând utilizatorii să aplice setări care reduc consumul de date, inclusiv utilizarea reţelei Wi-Fi sau reducerea rezoluţiei pentru conţinut.”, a notat Comisia Europeană, potrivit Mediafax.

„Europa şi întreaga lume se confruntă cu o situaţie fără precedent. Guvernele au luat măsuri de reducere a interacţiunilor sociale pentru a limita răspândirea COVID-19 şi pentru a încuraja munca la distanţă și învăţământul online. Platformele de streaming, operatorii de telecomunicaţii şi utilizatorii, avem cu toţii responsabilitatea comună de a lua măsuri pentru a asigura buna funcţionare a internetului în timp ce încercăm să împiedicăm răspândirea virusului”, a declarat Thierry Breton.

Sursa: Digi24.ro

Articolul precedentCine este artista care a lansat „Ménage à trois” împreună cu LIZOT
Articolul următorStatele Unite suspendă acordarea vizelor de călătorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.