Util6 Legume care cresc foarte repede in gradina

6 Legume care cresc foarte repede in gradina

Ce poti să cultivi pentru a avea producție rapidă in propria gradina.
Intrucat primavara ne gândim ce sa cultivam in propria gradina sau cum sa amenajam spatiul eficient ne-am gândit sa vedem ce putem cultiva rapid si eficient pentru intreaga familie.

Legume de gradina care cresc foarte repede

1. Ridichile
Poti cultiva ridichi pentru consumul prorpiu intrucat sunt acele palnte ce cresc foarte repede, primele frunzulite apar la un interval de 3 4 zile de la data cultivarii.
De retinut este faptul ca, ridichile au nevoie doar de caldura iar daca vrei sa ai mereu ridichi proaspete cultiva-le odata la 2 saptamani.

2. Ceapa verde
In gradina ta trebuie sa avem in mod obligatoriu si ceapa verde, o leguma proaspata foarte consumata in special primavara insa, ceapa verde nu lipseste din bucataria gospodinelor in orice sezon.

- Advertisement -

Odată plantate, vei avea ceapă verde în 21 de zile de la data cultivarii.

3. Salata verde
Salata verde este nelipsita din gradinile noastre avantajul acestei plante este acela ca, beneficiezi de salata verde in aproximativ 30 de zile de la data cultivarii. Pentru a avea salata verde proaspata recomandam plantarea semintelor odata la 15 zile.
salata verde

4. Spanac
Imediat dupa ce se dezmorteste afara adica dupa inghet, poti planta in proria gradina spanac, avand prima recolta de spanac dupa aproximativ 30 de zile.
Si in acest caz se recomanda sa recultivi spanacul odata la 15 zile.

5. Castraveti
Binenteles ca, nu puteau lipsi din gradina noastra castravetii.
Daca doriti sa cultivati castraveti trebuie sa stiti ca, primul rod soseste in aproximativ 50 de zile avand grija sa-i culegi inainte de a se ingalbenii usor.

6. Sfecla rosie
Sfecla rosie odata cultivata va creste in aproximativ 40 spre 60 de zile fiind indicata pentru salate si alte preparate din bucatarie.

In cazul in care nu avem destul loc pentru a cultiva legumele mentionate mai sus mai trebuie sa stiti un lucru util si anume, unele dintre ele pot fi cultivate si in ghivece cei drept mai mari dar totusi este posibil si acest lucru.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.