newsLaura Codruta Kovesi validata în funcția de procuror șef european

Laura Codruta Kovesi validata în funcția de procuror șef european

Laura Codruta Kovesi a fost validata în funcția de procuror șef european cu 17 voturi pentru dintr-un total de 22.

Subliniem faptul ca, Laura Codruta Kovesi se bucura de o mare sustinere din partea populatiei dar nu si din partea partidului aflat la guvernare (PSD) si aici il vom aminti si pe domnul Tariceanu intrucat afirmatiile publice au fost mereu impotriva fostului sef DNA.

Fostă şefă a DNA a primit un vot covârşitor, în Consiliul Reprezentanţilor la Uniunea Europeană, deşi premierul Viorica Dăncilă spera contrariul. Kovesi aşteaptă acum doar numirea, pe care o vor face deopotrivă, Consiliul Uniunii Europene şi Parlamentul European.

- Advertisement -

În următorii 7 ani, Laura Codruţa Kovesi va coordona investigaţiile legate de fraudele cu fonduri europene. Iar faptul că o româncă va conduce Parchetul European confirma încrederea de care se bucură Kovesi nu doar în ţară, ci şi în Europa.

„Eu îl (votul -n.r.) apreciez ca o majoritate extrem de importantă. Nu aş putea să spun exact care sunt ţările care au votat pentrum, împotrivă sau care s-au abţinut, pentru că nu cunosc acest detaliu. M-am bucurat că există această majoritate, care ne arată că e o decizie asumată”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, la Digi 24.

Surse oficiale au declarat pentru Digi24.ro că Președintele a contactat-o telefonic pe Luminița Odobescu înaintea votului dat joi, în COREPER, pentru Kovesi, tocmai pentru că Viorica Dăncilă dăduse public un semnal de vot împotrivă.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.