newsJoe Biden a luat in vizor Amazon si Netflix pentru taxele platite

Joe Biden a luat in vizor Amazon si Netflix pentru taxele platite

Cu doar patru zile până la alegerile din SUA, candidatul la președinția democratică, Joe Biden a promis că va face corporațiile Amazon si Netflix să își plătească „partea echitabilă” din impozite dacă câștigă un loc în Casa Albă.

Joe Biden a postat un mesaj pe retelele sociale din care reiese urmatoarele:

Americanii muncitori nu ar trebui să plătească mai mult în impozite federale pe venit decât Amazon sau Netflix”

- Advertisement -

Răspunzând comentariilor lui Biden, un purtător de cuvânt al Netflix a citat declarațiile financiare ale companiei, spunând:

„Netflix a plătit impozite federale din SUA în 2019 și raportează o rată de impozitare eficientă semnificativ mai mare până în 2020”.

Nu este pentru prima data cand Joe Biden se ia de cele doua companii, astfel in anul 2019 scris pe Twitter:

„Nu am nimic împotriva Amazonului, dar nicio companie care atrage profituri de miliarde de dolari nu ar trebui să plătească o rată de impozitare mai mică decât pompierii și profesorii. Trebuie să recompensăm munca, nu doar bogăția. ”

Legat de acest subiect Amazon a răspuns cu propriul său tweet:

„Am plătit 2,6 miliarde de dolari în impozite corporative din 2016. Plătim fiecare bănuț pe care îl datorăm. Congresul a conceput legi fiscale pentru a încuraja companiile să reinvestească în economia americană. Noi avem. 200 miliarde USD în investiții din 2011 și 300.000 de locuri de muncă în SUA”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.