Cat castiga un român in Germania la cules de sparanghel

sparanghel Germania

Intrucat in ultimele zile am vazut pe toate agentiile media reportaje ample despre ce s-a intamplat pe aeroporul din Cluj cu privire la plecarile spre Germania ale cetatenilor romanii.

In aceasta perioada fermele din Germania au nevoie de forta de munca pentru recoltarea de sparanghel. In procesul de plata sunt doua optiuni conform declaratiilor oamenilor ce au fost pana acum la cules de sparanghel.

Unele ferme din Germania platesc cu aproximativ 70 de centi ladita de sparanghel culeasa iar un muncitor poate culege in medie pe zi minim 50 de ladite ajungandu-se chiar si la 80 de ladite pe zi.
In alta parte se plateste la ora de lucru mai precis o ora de munca se plateste cu 9 Euro astfel dupa 8 ore de munca poti castiga 72 de Euro insa din aceasta suma urmeza sa platesti, taxe plata chiriei si hrana.

Un român poate castiga pe luna sume cuprinse intre 1000 si 1600 de Euro in fermele din Germania insa castigul poate sa difere in functie de orele de lucru realizate pe zi. Se poate lucra 8 ore pe zi sau 12 ore pe zi incluzand si zilele de weekend.

Anul trecut, românii au devenit a patra cea mai numeroasă comunitate de locuitori străini din Germania, după turci, polonezi și sirieni.
În fiecare an, în perioada de recoltare a sparanghelului, fermele contau pe muncitorii din România și Polonia.

Pandemia de COVID-19 a schimbat programul de lucru în fermele din Germania unde se lucra zi de zi pana sa avem aceasta criza. In acest moment potrivit agentiilro de recrutare a fortei de munca din Germania Duminica nu se mai lucreaza in contextul actual al pandemiei de Covid 19.

Articolul precedentVersuri: Nicoleta Nuca – Protest
Articolul următorVersuri: Randi – Suflete in carantina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.