newsBrexitul fara acord va pune capat liberei circulatii in Marea Britanie

Brexitul fara acord va pune capat liberei circulatii in Marea Britanie

Boris Johnson a anunțat că doreşte să pună capăt „imediat” liberei circulaţii a cetăţenilor Uniunii Europene în situaţia unui Brexit fără acord la 31 octombrie.

Într-o declarație a Ministerului de Interne de la Londra se arată că „ cetățenii UE și familiile lor beneficiază până în decembrie 2020, de dreptul de a aplica pentru șederea în Marea Britanie, de care s-au bucurat 1 milion de persoane în ultimul an.

„Libera circulaţie, aşa cum funcționează acum, se va termina pe 31 octombrie, când Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană’, a declarat luni o purtătoare de cuvânt din Downing Street.

Premierul Boris Johnson doreşte introducerea unui sistem de imigraţie pe puncte similar celui din Australia, croit în funcţie de necesităţile Marii Britanii post-Brexit, a amintit purtătoarea de cuvânt.

- Advertisement -

Partidul Laburist, de opozitie, a cerut luni la Londra ca parlamentul sa revina din vacanta pentru a discuta despre masurile ce ar trebui sa fie luate pentru a atenua disfunctionalitatile ce ar putea sa apara ca urmare a Brexitului, dupa ce documente guvernamentale care au ajuns in presa relevau posibilitatea unor penurii de produse alimentare, carburanti si medicamente in cazul iesirii Regatului Unit din blocul comunitar fara acord.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=q7yuq0jA774″ rel=”no”]
sursa: theguardian.com

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.