AcasănewsBrexitul fara acord va pune capat liberei circulatii in Marea Britanie

Brexitul fara acord va pune capat liberei circulatii in Marea Britanie

Boris Johnson a anunțat că doreşte să pună capăt „imediat” liberei circulaţii a cetăţenilor Uniunii Europene în situaţia unui Brexit fără acord la 31 octombrie.

Într-o declarație a Ministerului de Interne de la Londra se arată că „ cetățenii UE și familiile lor beneficiază până în decembrie 2020, de dreptul de a aplica pentru șederea în Marea Britanie, de care s-au bucurat 1 milion de persoane în ultimul an.

„Libera circulaţie, aşa cum funcționează acum, se va termina pe 31 octombrie, când Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană’, a declarat luni o purtătoare de cuvânt din Downing Street.

Premierul Boris Johnson doreşte introducerea unui sistem de imigraţie pe puncte similar celui din Australia, croit în funcţie de necesităţile Marii Britanii post-Brexit, a amintit purtătoarea de cuvânt.

Partidul Laburist, de opozitie, a cerut luni la Londra ca parlamentul sa revina din vacanta pentru a discuta despre masurile ce ar trebui sa fie luate pentru a atenua disfunctionalitatile ce ar putea sa apara ca urmare a Brexitului, dupa ce documente guvernamentale care au ajuns in presa relevau posibilitatea unor penurii de produse alimentare, carburanti si medicamente in cazul iesirii Regatului Unit din blocul comunitar fara acord.

sursa: theguardian.com

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Informatii si Suport

Pentru informatii legate de streaming live sau alte recomandari si solicitari va stam la dispozitie la rubrica Contact.