newsAplicația „Google Pay” disponibila si in Romania

Aplicația „Google Pay” disponibila si in Romania

Google Pay, unul dintre cele mai mari servicii de plati mobile din lume, a fost lansat in sfarsit si pentru utilizatorii din Romania, la o serie destul de mare de banci.

In acest moment, Google Pay este disponibil în România prin aplicațiile următoarelor instituții, urmând ca altele să se alăture ulterior:
Revolut
Curve
Transferwise
ING Bank
UniCredit Bank
Banca Transilvania
Alpha Bank
CEC Bank
Viva Wallet
Orange Money

Pentru a adăuga un card, utilizatorii trebuie să deschidă aplicația băncii și să acceseze secțiunea „Adaugă în Google Pay”. După ce procesul de înrolare a cardului a fost încheiat, deținătorul poate plăti contactless în magazin cu telefonul sau online, la comercianții care acceptă plata prin Google Pay.

- Advertisement -

Securitatea este un element cheie al Google Pay, astfel că există mai multe niveluri de securizare a plăților. Între acestea se numără „tokenizarea”, soluția standard a industriei plăților, care presupune că tranzacțiile se realizează cu un număr virtual de card (acesta jucând rolul token-ului), specific fiecărui dispozitiv, fiind asociat cu un cod de securitate dinamic care se schimbă la fiecare tranzacție.

De retinut!
Doar cardurile VISA și MasterCard pot fi înrolate în Google Pay, conform Google ceea ce sugerează că alte carduri de genul Maestro sau Visa Electron nu sunt acceptate.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.