MediaParcul natural dumbrava Sibiului

Parcul natural dumbrava Sibiului

Parcul natural dumbrava Sibiului este o rezervatie naturala care atrage nenumarati turisti an de an iar aici privelistea si locurile din parc sunt fabuloase. Daca ajungeti la Sibiu nu ratati o vizita la Dumbrava Sibiului.

Parcul natural Sumbrava Sibiului se întinde pe o suprafata de 960 hectare şi este situată la 4 km de centrul oraşului în direcţia sud-vest de-a lungul şoselei care merge spre Răşinari.

Este traversat de pârâul Trinkbach, care formează pe cursul său trei lacuri de origine antropică: unul la Muzeul Tehnicii Populare şi două în Grădina Zoologică.

- Advertisement -

Pădurea Dumbrava este un stejăret de terasă, în care, pe lângă stejar, vegetează foarte bine carpenul, cireşul pădureţ, ulmul, jugastrul şi teiul.

Dumbrava Sibiului

Adresa Parcul Natural Dumbrava Sibiului este pe  Calea Dumbrăvii 106A, Sibiu, România.

Atracția principală a parcului este Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, amenajat chiar în mijlocul pădurii.

Dispunând de un lac şi de peste zece kilometri de alei, muzeul prilejuieşte plimbări de tot felul, de la clasicul mers pe jos, până la un scurt tur cu trăsura, cu sania sau cu barca. Vegetaţia luxuriantă îi ajută pe oameni să respire aer curat, dar şi să ignore pentru câteva minute sau ore agitaţia obişnuită a oraşului.

Imagine realizata in Parcul natural Dumbrava Sibiului

dumbrava sibiului

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.