MediaFilme despre pandemii si epidemii

Filme despre pandemii si epidemii

Vă propunem o lista de filme care au ca tema principala pandemiile sau epidemiile.

Evenimentele recente poate ne dau spaime și insomnii, dar filmul e o cale de a experimenta frici într-un mediu sigur iar in aceasta perioada probabil vom aloca mai mult timp filmelor.

Filme cu pandemii si epidemii

1.Contagion – Pericol nevazut 2011
Contagion
Filmul prezintă omenirea din nou în pericol de extincție. Apariția unui virus cumplit, care se răspândește cu o viteză fulminantă și are puterea de a ucide în câteva zile, stârnește groază peste tot în lume.

- Advertisement -

Comunitatea medicală mondială este depășită de situație și pe lângă faptul că oamenii de știință nu reușesc să găsească un antidot, ei nu pot opri nici starea de panică iscată în urma deceselor.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=4sYSyuuLk5g” rel=”no” wmode=”opaque”]

 

2. World War Z (2013)

Într-o zi ca oricare alta, Gerry Lane se află într-un blocaj de trafic împreună cu familia sa. Ca fost investigator ONU, Lane simte că blocajul din trafic nu e unul obșinuit; cerul e brăzdat de elicoptere de poliție, iar pe străzi e plin de polițiști pe motociclete.

Ceva face ca mulțimi de oameni să se atace cu ferocitate unul pe celălalt – un virus letal care se propagă dintr-o singură mușcătură, și care tansformă oameni sănătoși în creaturi de o sălbăticie greu de imaginat.

Vecinii se întorc împotriva vecinilor, un străin amabil devine brusc un dușman mortal. Originile virusului sunt necunoscute, iar numărul celor infectați crește exponențial în fiecare zi, devenind rapid o pandemie globală.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=HcwTxRuq-uk” rel=”no” wmode=”opaque”]

3. I Am Legend (2007)

legenda vie

În ciuda faptului că Robert Neville (Will Smith) este un savant strălucit, nu poate să stăvilească virusul teribil, creat de om, care era imposibil de oprit sau de vindecat.

În mod inexplicabil imun la virus, Neville este acum ultimul supraviețuitor din ceea ce a mai rămas din orașul New York sau poate din întreaga lume. Timp de trei ani, Neville a trimis zilnic mesaje radio, încercând să găsească alți supraviețuitori care s-ar mai putea găsi în lume.

 

4. Train to Busan (2016)

Train to Busan este un film de groază de acțiune din Coreea de Sud din 2016, regizat de Yeon Sang-ho și cu Gong Yoo, Jung Yu-mi și Ma Dong-seok. Filmul are loc mai ales într-un tren spre Busan, în timp ce o apocalipsă zombie izbucnește brusc în țară și amenință siguranța pasagerilor.

 

5. Outbreak – Alerta (1995)

Outbreak este un film american din 1995 pentru dezastre medicale regizat de Wolfgang Petersen și bazat pe cartea de non-ficțiune a lui Richard Preston, The Hot Zone.

 

6. Children of Men (2006)
Children of Men

Pământ, anul 2027: speranțele pentru viitor s-au diminuat. Sunt aproape 19 ani de la ultima naștere a unui copil și cu fiecare an care trece, inexplicabil, fără o naștere pe întreg pământul, omenirea se apropie de dispariție, cerându-și ultimele drepturi asupra viitorului.

În timp ce majoritatea oamenilor aleg să îmbrățișeze inevitabilul și se îndreaptă spre separatism, ilegalitate și nihilism, alții se luptă pentru o planetă unită și pentru drepturile populației, adlată acum pe cale de dispariție.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.