MediaCâți bani se câștigă in Romania din YouTube

Câți bani se câștigă in Romania din YouTube

Creatorii de conținut de pe YouTube câșigă bani cu fiecare video urcat pe platforma insa lucrurile nu sunt asa de simple precum par. Suma câștigată dintr-un videoclip depinde și de alți factori, precum locația, durata vizionării videoclipului, lungimea acestuia sau caracteristicile demografice ale urmăritorilor.

Cum se castiga bani din YouTube?

Prin programul AdSense, Google plasează reclame în conțintul videoclipurilor de pe platformă, iar cei care creează conținutul încasează bani. Desigur in cazul influencerilor consacrati banii pot veni si din sponsorizari, in afara programului AdSense.

Cati bani se castiga din YouTube in Romania.

Cel mai profitabil canal YouTube din România este TraLaLa, canal ce furnizează constant cântece și desene animate pentru copii, iar în șapte ani de existență a generat peste trei miliarde de vizualizări.

- Advertisement -

Conform site-ului unsitedemuzica.ro, proprietarii acestui canal încasează lunar cel puțin 24.000 de euro, iar câștigul anual poate să ajungă la incredibila sumă de 294.000 de euro. 

Vloggerul-cântăreț Selly are încasări lunare de minim 4.000 de euro, iar într-un an poate să câștige și 50.000 de euro.

Printre artistii care castiga bani frumosi din YouTube se numara Inna, Andra, Dorian Popa, Alexandra Stan, Smiley etc.

Sumele lunare castigate depind de la artist la artist insa media este intre 800 de euro si 3000 de euro lunar.

Pentru a genera o suma buna pe luna este necesar sa vorbim de cateva milioane de vizulizari pentru unul sau mai multe clipuri.

Totusi pana a ajunge la o anumita suma de bani din Youtube este necesar sa investiti bani in echipamente audio – video si sa generati clipuri virale pe Youtube sau cel putin clipuri cu un continut de calitate din punct de vedere al productiei.

Daca ar fi sa comparam veniturile din Romania cu cele din alte tari cu siguranta vom ajunge la niste sume destul de mari.

Spre exemplu Kevin David are 800.000 de abonați pe canalul său de YouTube. Videoclipul său intitulat „Shopify Tutorial for Beginners” i-a adus acestuia peste 40.000 de dolari, la 1,1 milioane de vizualizări.

 

5GANG – Tank

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=qZAIfEp0AoQ” rel=”no” wmode=”opaque”]

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.