Camellia sinensis este planta din care se obtine ceaiul verde fiind utilizat de către chinezi de mai bine de 2.000 de ani, ca băutură răcoritoare, datorită numeroaselor proprietăţi terapeutice de care dispune această plantă.
Ceaiul verde se obtine in faza de inceput prin recoltarea frunzelor tinere, iar ceaiul verde propriu-zis se obţine prin uscarea la cald a acestor frunze. De asemenea, ceaiul se poate obţine din muguri.
Din compozitia ceaiului verde fac parte următoarele:
– flavonoide, taninuri catehice, galice şi mixte;
– acizi polifenolcarboxilici, triterpene, zaharuri;
– vitamina C, alcaloizi, precum cafeina, teobromoina, teofilina, alcooli liberi;
– substanţe anorganice, precum potasiu, aluminiu şi fluor.
Beneficiile ceaiului verde pentru ten
Pentru un ten frumos fara riduri, aplică zilnic pe faţă o compresă călduţă cu infuzie de ceai verde amestecat cu două linguriţe de miere de albine şi două linguriţe de suc de lămâie.
Cum eliminam cearcanele cu ceai verde!
Aplica comprese reci cu ceai verde,care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire. Astfel,pungile de sub ochi se retrag,zona devine netedă şi hidratată,iar privirea va fi mai luminoasă.
Cofeina continuta de ceaiul verde ajuta la indepartarea cearcanelor.
Bneficiile terapeutice ale ceaiului verde asupra sanatatii
Ceaiul Verde este indicat pentru ameliorarea depresiei, este un eficient adjuvant în afecţiunile cardiovasculare, reglează metabolismul, creşte imunitatea organismului, energizează organismul în cazurile de oboseală, asigură o buna funcţionare a ficatului şi a rinichilor.
Precautii atunci cand folosim frecvent ceai verde.
Persoanele cu tulburări de somn nu vor consuma cantităţi foarte mari de ceai verde, mai ales după ora 17. Nu este recomandat sa beti mai mult de 3 cani pe zi.